Ongehoord jaaroverzicht

31 december, 2013

Het afgelopen jaar hebben we veel kunnen betekenen voor de dieren in de Nederlandse vleesindustrie. Graag blikken we met je terug op onze belangrijkste resultaten en campagnes.

Onderzoek

kipKippen

Op 26 september publiceerde Ongehoord nieuw onderzoek naar de vleeskippenindustrie in Nederland. Onder de onderzochte bedrijven waren twee biologische vleeskuikenhouders en stallen met Beter Leven sterren. Het Algemeen Dagblad besteedde er aandacht aan in een groot artikel. De volledige resultaten van het onderzoek zijn te bekijken op te zien op onze site.

kalkoenEenden en kalkoenen

Met de campagne ‘Wie maakt jouw kerst een feest?’ werd op 16 december nieuw onderzoek gepubliceerd naar eenden- en kalkoenhouderijen in Nederland. Dagblad Sp!ts besteedde die dag ruim aandacht aan de schokkende resultaten. De beelden zijn te bekijken op diervriendelijkekerst.nl.

Voorlichting

veggiegidsVeggiegids

Van onze populaire ‘Veggiegids voor een diervriendelijk leven’ zijn inmiddels al meer dan 1000 exemplaren verspreid. Dit jaar verscheen de tweede druk, met een vernieuwde layout. Bij infostands werd de Veggiegids  gratis verstrekt. Hij is trouwens ook hier te bestellen op onze website.

cooneyNick Cooney

Op 29 september kwam auteur, spreker en pleitbezorger voor dierenrechten Nick Cooney op uitnodiging van Ongehoord naar Utrecht. Zijn lezing ging over de psychologie achter hoe mensen van gedrag kunnen veranderen.

kerst
Website kerstvlees

Om mensen bewust te maken van het leed achter het vlees van dieren die met kerst worden gegeten, lanceerde Ongehoord in december diervriendelijkekerst.nl. Hier vonden bezoekers lekkere vega-recepten en onze nieuwste onderzoeken naar eend- en kalkoenhouderijen.

Acties

bus‘Dier in Blik’

Met het unieke busproject ‘Dier in Blik’ liet Ongehoord mensen een kijkje nemen in het leven van een varken in de vleesindustrie. De Ongehoord-bus werd voor het eerst gepresenteerd in Utrecht, en stond later in Nijmegen en twee keer in Amsterdam. Ongehoord ging er zelfs mee naar Zweden! Want hoe wijdverbreider onze bewustmakingsacties, hoe beter.

infostandInfostands

Met infostands bij verschillende evenementen zoals acties, festivals en concerten heeft Ongehoord afgelopen jaar veel bezoekers en voorbijgangers informatie gegeven over de vleesindustrie in Nederland en tips voor een diervriendelijker leven.

megazat
Demonstraties

Ongehoord was in 2013 ook aanwezig bij verschillende demonstraties, waaronder de ‘We Zijn Het Megazat’ betoging op 18 mei. Samen met vele anderen demonstreerde Ongehoord tegen de megastallen en intensieve veehouderij.

… En in 2014?

Met nieuwe onderzoeken en nieuwe acties willen we dieren een stem blijven geven. Maar onderzoek en voorlichting kosten geld. Ongehoord werkt op basis van vrijwilligers en particuliere giften. Ook jij kunt ons helpen: kijk op ongehoord.info/doneer.

Steun Ongehoord